شش ابداع کهکشانی (2)






۳) اینترنت در همه جا و با همه وسایل

▪ روش قدیمی :

شما درصدد یافتن مکان هایی برمی آیید که به سیستم Wi-Fi مجهز باشند تا بتوانید با لپ تاپتان به اینترنت وصل شوید.

▪ روش جدید :

اینترنت در همه جا و با همه وسایل در دسترس است، از لپ تاپ ها و تلفن های هوشمند گرفته، تا ساعت های رومیزی هوشمند و لوازم اصلی خانه. به زودی اتصال به اینترنت تنها به کامپیوترهای رومیزی و لپ تاپ ها و یا تلفن های همراه منحصر نخواهد شد، بلکه از دوربین های فیلمبرداری گرفته تا سیستم های گرمایشی و سرمایشی در خانه ها و دستگاه های متعدد دیگر به اینترنت وصل می شوند.ارتباط در همه جا واقعا در حال تحقق است و حتی شهرهای کوچک آمریکا نیز به سرویس داده های نسل سوم مجهز هستند. این سرویس ها توسط اپراتورهای تلفن همراه ارایه می شود و سرعتی برابر ۵۰۰ کیلو بایت در هر ثانیه را برای کاربران فراهم می کنند. با توجه به سیستم های نسل سوم (۳G) فناوری های باند پهن موبایل همچون WiMAX به طور گسترده تا سال آینده به بهره برداری می رسند. به عبارت دیگر، خیلی دور نیست که شاهد اتصال به اینترنت در همه جا باشیم. اتصال اینترنت به تمامی وسایل یک ایده جدید نیست و برای مثال در سال های پیش ایده مایکروویو یا یخچال فریزرهایی که قابلیت اتصال به اینترنت داشته باشند مطرح شده بود. در آینده سیستم هایی عرضه می شوند که به طور خودکار تجهیزات گرمایشی یا سرمایشی منزل را در مواقعی که فرد دور از خانه است فعال می کنند. اما اینکه چه زمانی این فناوری ِ ها در دسترس قرار بگیرند معلوم نیست و باید دید چه می شود. به هر حال کارشناسان معتقدند آنها حتما ساخته می شوند.

۴) رسانه در همه جا

▪ روش قدیمی :

قبل از زدن به جاده و مسافرت، آهنگ های دلخواه و یا حتی موسیقی های تصویری را به دستگاه پخش موسیقی تان منتقل می کردید.

▪روش جدید :

دریافت و ارسال آهنگ ها، اخبار و... هر نوع رسانه در تمامی انواع تلفن های همراه و در هر کجایی که باشید امکان پذیر خواهد بود. گوش کردن به موسیقی یا تماشای تلویزیون از تلفن همراه در سال های پیش رواج داشته و اکنون استفاده از انواع مدیا از طریق تلفن های همراه در هر کجا و در هر زمان که بخواهید باب شده است. اخیرا از محبوبیت تماشای تلویزیون از طریق موبایل کاسته شده و اپراتورهای موبایل قصد دارند فرمت های خاص نمایش را که فقط روی موبایل اجرا شوند طراحی کنند. از دیگر سو دریافت و ارسال اطلاعات به صورت دوسویه انجام می شود. این موضوع در کاربردهای تجاری اهمیت زیادی دارد.مثلا یک فعال اقتصادی علاقه دارد که وقتی راجع به یک معامله تجاری با طرف تجاری اش حرف می زند در چشم های او خیره شود. شرکت NNT Do COMO در این فناوری نیز پیشگام است و گام هایی در خصوص ارایه این فناوری در تلفن های همراه برداشته است.

۵) نظارت بهتر و ساده تر بر امر سلامت

▪ روش قدیمی :

افراد بیمار یا سالمند برای اطلاع از وضعیت سلامتشان می بایست به نزدیک ترین مرکز بهداشتی پزشکی مراجعه می کردند.

▪روش جدید :

نظارت از راه دور و تمام وقت بر امور بهداشتی و سلامت، در هزینه و وقت صرفه جویی می کند و به نیازهای افراد بیمار به صورت فوری و بسیار سریع و مفید پاسخ می دهد. اندازه گرفتن فشار خون چند دقیقه ای بیش تر طول نمی کشد اما اگر آدم ، گرفتار، مریض و یا پدر یک خانواده باشد انجام این کار و رفتن به بیمارستان و درمانگاه دردسر زیادی برای او ایجاد می کند. اگرچه اینترنت همه جایی امکان نظارت بر سلامت را به شکلی محدود و جزیی فراهم کرده اما استفاده از دستگاه ناظری که بتوان به صورت یک لباس آن را به تن کرد و علایم حیاتی را به خدمات دهندگان بهداشتی ارسال کرد، مسلما روش بهتری است. اطلاعات به پرونده پزشکی افراد منتقل می شود و در موارد اضطراری برای بیمار بسیار مفید و مثمرثمر خواهد بود. برخی شرکت ها، همچون Sprint، خدماتی شبیه آن را ارایه می دهند و مسلما این خدمات به مرور زمان بهبود خواهند یافت. البته ارسال اطلاعات فقط به مراکز بهداشتی انجام نمی شود و فرزندان می توانند از طریق آنها از والدین سالمندشان اطلاع حاصل کرده و به پرستاری از آنها بپردازند.

۶) آیا می دانید فرزند دلبندتان ( یا کامیونتان ) کجا است؟

▪ روش قدیمی :

والدین در مورد مکان و شرایط فرزندانشان و امنیت و سلامتی آنان اظهار نگرانی می کردند. شرکت های حمل و نقل نیز در مورد رانندگانشان چنین احساسی داشتند.

▪روش جدید :

سیستم ناظر و دیده بان، والدین یا مدیران شرکت های حمل و نقل را به طور تمام وقت در جریان وضعیت مکانی فرزندان و یا هشیاری رانندگان قرار می دهد. والدین نگرانند و البته حق دارند اما یک تلفن همراه ویژه می تواند از نگرانی آنها بکاهد. قابلیت GPS تعبیه شده در موبایل ها این امکان را به والدین می دهد تا در هر لحظه که بخواهند از شرایط فرزندشان مطلع شوند. اگر کودکان احساس کنندکه در خطر هستند با فشار دادن یک دکمه که صدای زیادی ایجاد می کند به والدین اطلاع می دهند و اگر کسی بخواهد باطری تلفن همراه را خارج کند باز هم پیام هشداری برای والدین ارسال می شود. سیستم دیده بانی دیگری که عرضه شده برای شرکت های حمل و نقل بسیار مفید است. با تعبیه یک دستگاه در تلفن هایی که به سیستم ویدیویی مجهز هستند رانندگان از سوی مدیران کنترل می شوند. با تمامی این موارد آیا واقعا فکر نمی کنید که این همه فناوری، تحولی اساسی در زندگی ما ایجاد کنند و چهره آن را از پایه و اساس تغییر دهند؟.
منبع:روزنامه فناوران